bg

Slapen in Catalonie: casas rurales

21/06/2015

Vóór of na een trektocht slaap ik meestal een nacht in het dal, of in een dorp. In ieder geval in de ‘geciviliseerde wereld’, waar een douche en  warm water de normaalste zaak van de wereld zijn. Ik zoek altijd naar authentieke, kleinschalige, adresjes. Liefst een plek waar de eigenaren je persoonlijk welkom heten en vol trots zijn. Een plek waar je je welkom voelt, ook al blijf je maar één nacht.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Eerlijk is eerlijk. Ik ben daar nogal kieskeurig is. Ik vind zo’n eerste en laatste nacht een onderdeel van mijn vakantie en niet alleen tijd overbruggen. Het vinden van geschikte locaties is dan ook niet makkelijk. Hotels vind ik vaak te groot en onpersoonlijk. Maar aan de andere kant wil ik ook op een schone plek komen, waar het matras zacht en de douche warm. En het liefst met lekker eten :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

In Spanje moet je zoeken naar ‘casa rural’. Ze zijn er in allerlei soorten en maten: groot of klein, slapen in hetzelfde huis als de eigenaren of in een apart gebouw, zelf koken of met restaurant, duur of goedkoop, luxe of basic. Ruime keuze dus. Je kan ze terugvinden op internet. De foto’s in deze post heb ik gemaakt bij Mas del Puig, een casa rural met uitzicht op de Montserrat. Een plek waar alle ingrediënten terug te vinden zijn die ik zoek in een écht goede plek om te overnachten

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Inspiratie en informatie voor dit blog heb ik opgedaan tijdens een blogreis georganiseerd door Catalunya tourism en hikingsite.nl