bg

Cadí-Moixeró (klinkt mysterieus he?)

14/06/2015

Al jaren vraag ik me af of het niet mogelijk zou zijn om vanuit Barcelona een hikingtrip te houden. Je vliegt er gemakkelijk naartoe. Kan je  dan ook niet snel de bergen in? En ja hoor, die plek heb ik gevonden: parc national Cadí-Moixeró. Een park met hoogste top op 2536m, berghutten en een 8-daagse lange trektocht. Precies wat ik zocht.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Toegangsstad tot het park is onder andere Bagà. (Als je er bent, ga dan vooral naar  restaurant Niu Nou. Geweldige lokale keuken waar dieetwensen geen enkele invloed hebben op de kwaliteit van de maaltijd). Vanuit het dorp loop je zo het park in.
De trektocht door het park heet ” Cavalls del Vent“, wat zoveel betekent als ” paarden van de wind” en duurt 8 dagen. De tocht voert over de hoge kam in het park, waarbij je de indrukwekkende opbouw van het gebergt kan zien. Aan de noordkant loopt het namelijk steil omlaag, terwijl het aan de zuidkant het geleidelijker afloopt. Je hebt prachtige uitzicht naar de laagvlakte van Barcelona, de karakteristieke berg ‘Pedraforca’ en de besneeuwde toppen van de Pyreneeën. De tocht loopt van hut naar hut, maar als je wilt kan je je eigen variaties op de route maken. Wildkamperen en bivakkeren is helaas niet toegestaan, hou daar rekening mee.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Daarnaast zijn er tientallen dagtochten uitgezet in het gebied en hebben ze de tochten op een geweldig handige manier toegankelijk gemaakt. Een klein opgevouwen kaartje en routebeschrijving. Super goede en handzame aanvulling op je wandelkaart. Je kan ze op internet vinden (ook in het Engels!) of ophalen bij het informatiepunt in Bagà.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Inspiratie en informatie voor dit blog heb ik opgedaan tijdens een blogreis georganiseerd door Catalunya tourism en hikingsite.nl